W ofercie posiadamy mąki z pszenicy, żyta oraz orkiszu. Nasze produkty mogą Państwo nabyć luzem, a my dostarczymy je do Państwa mąkowozem, lub też w workach papierowych 25 kg i 50 kg. Mamy możliwość realizacji dostaw luzowych mąkowozem komorowym – kilku mąk w jednej dostawie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasza oferta została wzbogacona o mixy piekarnicze, do których przygotowania potrzebować będą Państwo dodatkowo
tylko drożdży i wody.

Mix orkiszowy- jest to w 100 % gotowa mieszanka chlebowa, oparta wyłącznie na mąkach orkiszowych, 
przeznaczona do wyprodukowania ciasta metodą jednofazową. Zalecany jest do produkcji chlebów formowych
o dużej wydajności. 
Proces  wytwarzania mixu i dobór składników pozwala na wytwarzanie chleba z czystą etykietą. 
Mieszanka została dodatkowo wzbogacona w błonnik lniany oraz ziarna lnu.

Ulotka zawierająca szczegółowy opis przygotowania chleba z mixu oraz plakat, który będą Państwo mogli powiesić
w swoim sklepie, zachęcając tym samym klientów do zakupu chleba orkiszowego pełnoziarnistego, znajdują się w zakładce Do pobrania.

Mąki pszenne

W ofercie posiadamy następujące mąki pszenne:

  • typ 450: tortowa, “pięćsetka” – zawartość popiołu do 0,50%
  • typ 500 – zawartość popiołu od 0,51 % do 0,53%
  • typ 550: luksusowa – zawartość popiołu od 0,53% do 0,58%
  • typ 650 – zawartość popiołu od 0,59% do 0,69%
  • typ 750: chlebowa – zawartość popiołu od 0,70% do 0,78%
  • typ 850 – zawartość popiołu od 0,80% do 0,88%
  • typ 1850: graham – zawartość popiołu od 1,61% do 2,00%

Mąki pszenne dostępne są w dwóch opcjach: standaryzowane  i bez dodatków. Są one jednoznacznie oznakowane.

Do Państwa dyspozycji pozostaje nasz technolog.

Obok standardowych wyrobów, w ofercie znajduje się szeroka gama gotowych mieszanek wypiekowych do produkcji
chleba i pieczywa drobnego. Na Państwa życzenie możemy również przygotować mieszankę dedykowaną

Mąki żytnie

Posiadamy w ofercie następujące mąki żytnie:

  • typ 500 – zawartość popiołu do 0,58%
  • typ 720 – zawartość popiołu od 0,59% do 0.78%
  • typ 1150 – zawartość popiołu od 0,79% do 1,31%
  • typ 1400 – zawartość popiołu od 1,31% do 1,60%
  • typ 2000 – zawartość popiołu nie więcej niż 2,00%

Mąki orkiszowe

Przez dużą zawartość białka mąki z orkiszu posiadają dobre własności wypiekowe. Gluten mąki orkiszowej
jest stosunkowo elastyczny. Dla piekarzy orkisz jest „wdzięcznym” surowcem, z którego można wypiekać
wyjątkowo dobre pieczywo o charakterystycznym smaku  i  aromacie.

Udział każdej z tych mąk w pieczywie może być dowolny (wg. uznania technologa i zgodny
z oczekiwaniami potencjalnych konsumentów). Bardzo wysoką smakowitość osiągają tez wszystkie gatunki pieczywa z udziałem
jasnej mąki orkiszowej. Charakteryzują się one bardzo ładnie wybarwioną, chrupką skórką i delikatnym, aromatycznym miękiszem.

Wszystkie dodatki uszlachetniające pieczywo mogą być również stosowane w pieczywie orkiszowym.